Olympic Moves

Drukkerij Horstman Assen is sponsor van Olympic Moves.

Om meer middelbare scholieren samen meer te laten sporten zijn de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’, voorheen: Mission Olympic, gestart.

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationaal kampioenschap voor scholen. In Amsterdam vindt uiteindelijk de 'Olympic Moves School Final' plaats waarbij de finalisten in en rondom het Olympisch Stadion worden ontvangen. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en plezier van samen sporten te laten beleven.

Olympic Moves heeft veel invloed op de deelnemende leerlingen, zo blijkt uit onderzoek dat 98% de volgende keer weer wil deelnemen, ruim 75% van de deelnemers geeft aan meer te sporten vanwege deelname aan Olympic Moves en bijna 50% van de leerlingen wordt gestimuleerd een nieuwe sport te proberen door Olympic Moves.

 

Olympic Moves Regionale Finale Assen

Op 14 april 2016 zal de regionale finale in Assen plaatsvinden met 2000 deelnemende leerlingen. Tijdens dit evenement komen de verschillende sporten streetball, veldvoetbal jongens, veldvoetbal meisjes, streetdance, volleybal, badminton, veldloop en hockey aan bod.


Meer informatie: NOC-NSF -  KVLO  -  Coca Cola  -  Zilveren Kruis  -  Facebook